Aktualno

Smučišče bo obratovalo v soboto 6.3. in nedeljo 7.3.2021!

TESTIRANJE na COVID bo potekalo v soboto 6.3.2021 ob 09:00 - 09:30  na smučišču.

Smučišče obratuje, v skladu z navodili NIJZ.

Prosimo da si vsak obiskovalec smučišča prebere, spodaj napisana priporočila in jih tudi upošteva.

Uporaba žičniških naprav in njim pripadajočih prog dovoljena osebam, ki upravljavcu naprav predložijo negativni rezultat testa PCR ali testa HAG, ki ni starejši od 7 dni, ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev. 

Predložitev negativnega rezultata testa PCR ali testa HAG ni potrebna  za uporabnike:
- ki imajo potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj 7, MODERNA 14 in AstraZeneca 21 dni, 

- ki imajo potrdilo o pozitivnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev
- ki imajo potrdilo zdravnika, da so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Razkužila so nameščena na vidnih mestih.

HIGIENSKA PRIPOROČILA ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA OKUŽBE Z VIRUSOM SARS-CoV-2 PRI IZVAJANJU PREVOZA POTNIKOV Z ŽIČNIŠKIMI NAPRAVAMI

Upoštevajmo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

Virus v okolico izločamo s kihanjem, kašljanjem, glasnim govorjenjem, zato je priporočena medosebna razdalja vsaj 1,5 oz. 2 metra.
 

Ob kihanju, kašljanju ali neposrednem dotikanju površin ali predmetov z onesnaženimi rokami virus nanesemo na različne predmete in površine, kot so mize, delovne površine, držaji in ograje, denar… Drugi ljudje se lahko okužijo tako, da se dotaknejo teh onesnaženih površin, nato pa se dotaknejo oči, nosu ali ust, ne da bi si prej umili ali razkužili roke. Roke zato vedno smatramo kot onesnažene, izjema je le neposredno po njihovem umivanju ali razkuževanju. Z upoštevanjem vseh navedenih ukrepov zmanjšamo možnost za prenos povzročitelja okužbe in s tem ščitimo sebe in druge. Za pravilno izvajanje zaščitnih ukrepov je odgovoren tudi vsak posameznik.

Potniki morajo biti brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil (npr. povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje), sprememb zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajne utrujenosti, vnetja očesnih veznic, tako v blagi kot v težji obliki. 

• Razdalja med potniki
- V vrsti pred blagajno ter pred vstopom v/na žičniško napravo, kot tudi med izstopanjem, naj se vzdržuje medosebno razdaljo vsaj 1,5 metra. 

• Maske
- Potniki na blagajni, v vrsti in v zaprti žičniški napravi ves čas nosijo masko. Izjema so otroci do vključno 5. leta starosti. 
- Maske se med nošenjem ne smemo dotikati, saj bi na ta način prišlo do onesnaženja rok in nevarnosti prenosa povzročitelja okužbe na druge predmete in osebe. Maska mora segati od korena nosu do pod brado. Zamenjati jo je treba na 2 do 3 ure oz. prej, če se zmoči. Pred uporabo in po odstranitvi maske si je treba temeljito umiti ali razkužiti roke.

Nakup vozovnice;
- Kupec smučarskih vozovnic, si naj razkuži roke pred nakupom in po nakupu vozovnic.

Sanitarije:
- Uporabniki javnih sanitarij naj sanitarije uporabljajo posamično, pri tem naj upoštevajo varno medosebno razdaljo, najmanj 1,5 oziroma 2 metra.  V javnih sanitarijah je v času epidemije obvezna uporaba obrazne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrijejo nos in usta.  Stranke naj dosledno izvajajo navodila glede umivanja rok in higiene kašlja.  Stranke naj se čim manj dotikajo različnih predmetov in površin, le toliko, kot je nujno. 

Z upoštevanjem vseh navedenih ukrepov bomo zmanjšali možnost za okužbo in s tem ščitili sebe in druge. Za pravilno izvajanje samozaščitnih ukrepov mora vsak prevzeti odgovornost. Popolne varnosti ni.

Prosimo upoštevajte priporočila.

Utrinki iz FacebookaMain menu 2

EU Copyright | Page